Bekijk onze producten De meeste keus en de laagste prijs voor al uw lijmwerk! Diverse apparaturen beschikbaar!
Neem contact met ons op Heeft u een vraag of opmerking? Binnen 2 werkdagen zullen wij uw vragen beantwoorden.

Lijmkitten

Siliconen

Silicone is een polymeer waarin de keten gevormd wordt door een vaak als anorganisch beschreven binding: de keten bestaat uit afwisselende silicium- en zuurstofatomen. Het zuurstofatoom heeft geen vrije bindingen meer, silicium echter wel. Aan het siliciumatoom bevinden zich organische substituenten. De formule van het polymeer kan dan geschreven worden als: [-SiRR1-O]n. De twee organische substituenten aan silicium kunnen, maar hoeven niet, gelijk te zijn. Om die reden wordt de notatie RR1 gebruikt.

Veel gebruikte substituenten zijn:
• -CH3 methyl
• -C2H5 ethyl
• -C6H5 fenyl (benzeenring met één H minder)

Toepassingen
• Smeermiddel
• Siliconenlijm
• Siliconenrubber Polydimethylsiloxaan
• Siliconen-stopverf ter vervanging van mastiek
• Als (veilig) implantaat bij borstvergrotingen.

Applicaties van de siliconenlijm zijn o.a. voegen in sanitaire ruimten, topafdichting bij beglazing, afdichtingen in containerruimten en koelruimten, afdichtingen in luchtcirculatieruimten.

Acrylaatlijm

Acrylaatlijm is een lijm die bestaat uit esters van acrylzuur.
De lijmverbinding komt tot stand door een polymerisatie van de esters.
No-mix-acrylaatlijm. No-mix (eng; not mixed) acrylaatlijm is een lijm waarvan de componenten afzonderlijk op de substraten worden aangebracht. Nadat de substraten met daarop de betreffende lijmcomponent met elkaar in contact worden gebracht, vindt de reactie plaats.

Toepassingsgebieden zijn :
• Constructielijm
• Dubbelzijdig klevende tape
• Acrylkit

Applicaties voor Acrylaatkitten zijn; afdichtingen bij voegen en scheuren in beton en steen. Voegen in metselwerk en pleisterwerk. Voegen dichten aan vensterbank, deur of raam.

Kitten is het zodanig opvullen van een spleet of verbinding dat er een elastische verbinding ontstaat. Een uitzondering op deze regel is montage kit dat een vaste verbinding maakt.

Glazen ruiten worden in sponningen gekit, overgangen van hout naar steen worden gekit, aquaria worden gekit, badkamers, keukenbladen, hoeken in tegelwerk, kleine lekkages in daken, kortom het aantal toepassingen is eindeloos.

Er zijn heel veel verschillende kitten allemaal met hun eigen karakteristieken, wel of niet overschilderbaar, wel of niet geschikt voor vochtige ruimtes etc.

U moet zich altijd realiseren dat het verven van kit tot problemen kan leiden. Kit kan vaak een rek van wel 25 % opvangen zonder te scheuren. Verf echter maximaal 1 a 2 %. Als de verbinding dus zeer sterk gaat werken dan is de kans groot dat de verf eraf springt/inscheurt.

PU-lijm

PU-lijm(kit) (Polyurethaan) is een lijm van de reactie van isocyanaat met alcohol. Het product van deze reactie is een urethaan.
De lijmverbinding komt tot stand door water (vocht in de lucht) wat reageert (polymeriseren) met de urethaan verbindingen.
Wordt het lijmvlak van de lucht afgesloten ( te dikke lijm of geen luchtdoorlatende materialen) dan hardt de lijm niet uit. Het water ( vocht in de lucht) kan dan niet meer bij de lijm komen. Om dit probleem op te lossen wordt soms een uithardingversneller toegevoegd of een 2K (twee componenten) PU-lijm toegepast.

Toepassingsgebieden zijn :
• Constructielijmen ( flexibel en waterbestendig)
• Autoruit verlijming

SMP-lijm

SMP-lijm (Silyl Modified Polymers, ook wel MS-Polymeerlijm (Modified Silane Polyether) genoemd) is een lijm van gemodificeerde silaan (SiH4) moleculen. De lijmverbinding komt tot stand door water (vocht in de lucht) wat reageert (polymeriseren) met de silaan verbindingen. Voor een snellere uitharding van de lijm wordt gebruikgemaakt van een 2K (twee componenten) SMP-lijm.

Toepassingsgebieden zijn :
• constructielijmen (in een vochtige omgeving)
• (glas)primer
• tandheelkunde
• (afdicht)kit

Sanitairkit

Extra elastische siliconen kit met daarin een schimmelwerend middel verwerkt. Gebruiken in alle vochtige ruimtes, badkamers, toiletten, bijkeuken, keuken.
Leverbaar in doorzichtig, wit, grijs, zwart, jasmijn (crème)
Sanitairkit wordt toegepast in:
Alle hoeken in tegelwerk (hoekverbindingen in tegelwerk in natte ruimtes mogen NOOIT gevoegd worden maar MOETEN ALTIJD GEKIT worden.
Verbinding bad - tegelwerk
Aansluiting toiletpot - vloer
Aanrechtblad – tegelwerk
Aansluiting wastafel – muur

Sanitairkit kan niet geschilderd worden.
Sanitairkit kan niet gebruikt worden voor het maken of repareren van een aquarium, de schimmel werende middelen kunnen giftig zijn voor de vis.

Siliconenkit

Geschikt voor alle verbindingen die u ook met sanitairkit kunt maken maar dan in droge ruimtes, is minder elastisch dan sanitair-kit.

Aqua seal kit

Siliconen kit speciaal geschikt voor het verlijmen van glasplaten tot aquaria, zonder schimmelwerende middelen en met extreem goede hechting op glas.

Butyleen kit

De ouderwetse variant van acrylaat kit. Heeft geen hardingsproces, blijft dus zeer lang bijna vloeibaar. Hecht uit door het vormen van een vlies op het oppervlak. Kan overschilderd worden. Blijft zeer lang vloeibaar en kan zeer grote rek opvangen.

Glaskit

Speciale kit op siliconen basis met extreem goede hechting op glas. Wordt gebruikt voor het kitten van de ruimte tussen het glas en de het kozijn. Overschilderbaar.

Acrylaat kit

De kit voor alle naden en voegen in tussen houten delen. Overschilderbaar. Uithardend in ongeveer 24 uur. Voor licht schilderwerk neemt u witte acrylaat kit. Voor donker schilderwerk grijze.

Dilitatievoegkit

Speciale kit voor het kitten van dilatatievoegen in metselwerk. Zeer sterke compacte, goed hechtende kit.

Polyurethaan kit

Een klassieke en bekende technologie waar er op vele ondergronden gehecht kan worden. Is toe te passen als elastische voegenkit om aansluitvoegen te vullen. Maar ook als verlijmingskit voor structurele constructies. Verlijmingen in metalen constructies.